Dos vídeos mostren com els mossos van pegar l’empresari mort al Raval

  • Les imatges, enregistrades per un veí, les publica El País · S'hi veuen uns quants agents donant cops al detingut

VilaWeb
Redacció
23.10.2013 - 05:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mort de l’empresari Juan Andrés Benítez al Raval de Barcelona el dia 6 d’octubre continua suscitant polèmica. Benítez va morir després de ser detingut pels mossos d’esquadra. La versió oficial parla d’una baralla però avui el diari El País publica dos vídeos filmats per una parella de veïns del carrer on van passar els fets i s’hi veu clarament com uns quants policies colpegen el detingut quan és a terra.

Els fets van passar al carrer de l’Aurora, al Raval de Barcelona, el dia 6 a la matinada. Juan Andrés Benítez es va barallar amb un veí i, quan hi acudí la policia, no es va voler identificar. Els agents el van acorralar i el van reduir a cops. Més tard el detingut es va morir d’infart. 

Segons la versió dels mossos, els cops que presumptament van desencadenar l’infart se’ls va fer ell mateix, però en el vídeo es veu com en rep molts per part dels agents, malgrat tenir-lo aparentment controlat.

Algunes associacions ho han qualificat de brutalitat policíaca i han demanat explicacions tant als mossos com a l’Ajuntament de Barcelona. Avui mateix la comissió que segueix els fets al barri del Raval es tornarà a reunir. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any