És molt més que una vaga laboral

VilaWeb
Francesc Mompó
23.10.2013 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Estan decidits. Ho han decidit. El mal s’escampa com una taca d’oli. Són ells contra nosaltres. La partida s’ha obert i les cartes estan sobre la taula. O les juguem bé: amb intel·ligent fermesa, o ens imposaran el model de societat deshumanitzat que al capitalisme li interessa. La persona està a punt de desaparèixer per donar pas a l’individu productor i perible.

El 10 d’octubre, i només amb la seua voluntat feixistoide, el PP aprovà, utilitzant el rodó de la majoria absoluta, la LOMCE.

Amb aquesta llei d’ensenyament li donem el tret de gràcia a l’ensenyament humanista i de qualitat per a fer-lo esdevenir un paradigma de fabricació d’éssers productors al servei de la bèstia del capitalisme. Un capitalisme que necessita d’una enorme massa d’individus productors a cost ínfim perquè uns pocs puguen gaudir  de tots els beneficis de la producció —vella dialèctica amb vestit de postmodernitat.

La vaga convocada per a dijous, dia 24 d’octubre, no és només per les retallades econòmiques i laborals als professionals de l’ensenyament, que també. No és només per les deficiències estructurals dins del paradigma de l’ensenyament que estan ocasionant, que també. No és, ni molt menys, una vaga en defensa d’un sector laboral de la població. És una vaga pel model de societat que volem. És una vaga per la justícia social. És una vaga pel respecte a la diferència de les persones, de les llengües i de les nacions. És una vaga contra la reimplantació del nacionalcatolicisme feixista. És una vaga per un món millor.

És una vaga on jo estaré; i tu?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any