Somescola anima la comunitat educativa a resistir davant la llei Wert

  • La plataforma manifesta el rebuig rotund a la reforma educativa del govern espanyol

VilaWeb
ACN
22.10.2013 - 15:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Somescola, que aplega entitats educatives i culturals, col·legis professionals i sindicats de docents, ha expressat avui el seu ‘rebuig rotund’ a la reforma educativa que ultima el ministre espanyol José Ignacio Wert. En un acte davant l’IES Verdaguer de Barcelona, on l’any 1932 es va fundar l’Institut-Escola de la Generalitat, han llegit un manifest en defensa de l’escola ‘democràtica i catalana’.

Somescola ha escollit l’IES Verdaguer perquè l’emplaçament recorda ‘quan Catalunya va poder fer el seu model educatiu en llibertat i es va recuperar el català com a llengua d’aprenentatge’, tal com ha explicat el portaveu de la plataforma, Josep Maria Cervelló. Des d’aquest lloc ‘simbòlic’, Somescola ha volgut donar ànims a la comunitat educativa i els responsables de protegir-les davant l’atac que suposarà l’aplicació de la nova llei, actualment en tràmit parlamentari. Cervelló ha remarcat que confiaven plenament que la comunitat educativa defensaria l’actual model d’escola. 

En aquest indret es va fundar l’any 1932 l’Institut-Escola de la Generalitat, que lliga ‘la tradició pedagògica més estimada’, recorda quan Catalunya ‘va poder fer el seu model educatiu en llibertat’ i va significar ‘la recuperació del català com a llengua d’aprenentatge’, ha recordat Cervelló, que ha denunciat que la llei Wert representava ‘la liquidació de l’escola democràtica catalana’ perquè el ministre l’havia redactada ‘a partir de les seves obsessions ideològiques’, que l’havien convertida en ‘una llei centralista i espanyolitzadora’. 

Durant aquests últims 30 anys, l’esforç que el país ha fet per mantenir el model d’immersió lingüística ha aconseguit una escola en què el català ‘ha anat lligat a la qualitat pedagògica’, a més de ser un sistema d’èxit social ‘des del punt de vista de la cohesió i per garantir la igualtat d’oportunitats’.

Per això, el manifest de Somescola expressa el seu rebuig rotund a la llei Wert i manifesta la confiança en la comunitat educativa perquè defensi ‘la consecució de l’escola’ tal com és ara. ‘Segur’ que entre tots sabran ‘dir no a aquestes polítiques contra el model escolar i lingüístic’, conclou. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any