ERC convoca batlles i regidors per tractar de la guerra de les banderes contra Llanos de Luna

  • També parlaran de la fiscalitat i del nou marc municipal en una Catalunya independent · Es trobaran a la fira Municipàlia de Lleida

VilaWeb
ACN
22.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La federació regional d’ERC de Lleida i el grup d’ERC a la Diputació de Lleida han convocat avui tots els batlles i regidors de la formació. Entre més qüestions, volen parlar de les actuacions de la delegada del govern espanyol a Catalunya –especialment l’anomenada ‘guerra de les banderes’–, la legislació sobre règim local, la fiscalitat i el nou marc municipal en una Catalunya independent. El partit espera una assistència de cinquanta a seixanta batlles i regidors, en una reunió que durarà unes dues hores.

La reunió es farà a la sala d’actes de la Diputació de Lleida i s’hi tractaran qüestions com l’anomenada ‘guerra de les banderes’, la pugna amb la delegació del govern espanyol a Catalunya, que fa temps que denuncia les institucions que no han penjat la bandera espanyola.

Molts ajuntaments i consells comarcals de les terres de Ponent s’han trobat afectats per aquests requeriments i ja fa mesos que l’han tornada a penjar. Alguns s’havien ideat sistemes peculiars, com a Agramunt (Urgell), on fins fa poc hi tenien penjades totes les banderes dels països de la Unió Europea, però finalment hi han deixat l’espanyola, l’europea i la catalana. Precisament el batlle d’Agramunt, Bernat Solé, s’espera que sigui un dels assistents a la jornada.

Segons fonts del partit, a la jornada s’hi ha convidat un catedràtic de la Universitat de Barcelona per parlar sobre fiscalitat. També tractaran de qüestions que ocupen l’actualitat política local, com ara la legislació sobre règim local o el nou marc municipal en una Catalunya independent.

Acabada la trobada, una comitiva encapçalada per diputats al parlament i diputats provincials d’ERC es desplaçarà fins als Camps Elisis per visitar la fira Municipàlia i Innocamping, aquesta darrera dedicada al sector de l’acampada i a l’oci a l’aire lliure.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any