Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  20.10.2013  19:20

L'abat de Montserrat demana que l'Església condemni explícitament el franquisme

Demana perdó en nom de l'Abadia de Montserrat

Men?ame
 

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha demanat a l'Església que reconegui els errors del passat i condemni explícitament el franquisme. 'Aquests dies s'ha parlat molt de si l'Església ha de demanar perdó pel seu compromís amb els vencedors de la guerra civil', ha recordat Soler en la seva homilia en la missa dedicada als vint-i-un monjos i membres de Montserrat beatificats a Tarragona. 'Crec que cal continuar reflexionant sobre aquest període de la nostra història per analitzar tots els fets. Però potser sí que cal un pronunciament més explícit', ha reconegut el pare abat, que ha tornat a demanar perdó pel paper de l'Església durant el franquisme en nom de l'Abadia de Montserrat, com ja va fer l'any 2000 el seu predecessor, Sebastià Bardolet.

'Montserrat, tot i el seu compromís amb els drets humans abans i després de la guerra civil, fins i tot amb sacrifici per alguns dels seus monjos, també l'any 2000 va demanar perdó', ha assenyalat Soler en l'homilia. 'Però avui, davant del testimoniatge dels seus màrtirs beatificats, ho torna a fer a través meu', ha reblat el pare Abat de Montserrat.