Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  20.10.2013  19:03

El govern català pressiona perquè Mas pugui participar al Fòrum Mediterrani en presència de Rajoy

El govern espanyol esquiva un trobada de Mas amb Rajoy

Men?ame
 

El govern català farà gestions perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, pugui intervenir en el Fòrum Econòmic del Mediterrani Occidental, que es fa dimecres vinent a Barcelona, on participa el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i en el qual el govern espanyol no vol deixar intervenir Artur Mas. Fonts del govern han dit que l'executiu negociarà perquè el president Mas pugui fer una salutació en aquesta reunió de ministres d'Afers Exteriors de cinc països europeus i cinc d'africans, 'com se sol fer en aquests casos'. Aquest dilluns és previst que el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, abordin aquesta qüestió telefònicament. El govern posa d'exemple la trobada de ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea l'estiu passat, en què el president balear José Ramón Bauzá va parlar a la inauguració, en presència de Rajoy.

Les mateixes fonts han explicat que aquests dies s'ha negociat amb els organitzadors de la reunió la participació de Mas però que les declaracions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, avui des de Panamà, han causat sorpresa. Rajoy ja ha dit no pensa propiciar cap trobada amb el president català argüint que l'objectiu del viatge a Catalunya és un altre. Segons que ha dit: 'Jo aniré a Catalunya a fer una cosa que considero molt important, que és una reunió d'estats nacionals del Mediterrani. La resta, francament, és que no em preocupa, no té sentit'.

La Moncloa no vol que el president de la Generalitat intervingui a l'acte perquè, segons diuen fonts oficials, no li correspon. Cal recordar que la negativa del govern espanyol a la participació de Mas a la trobada arriba poc després de la plantada de Mas a la vice-presidenta Soraya Sáenz de Santamaría per qúestions de protocol.