Nova concentració al Raval en protesta per la mort d’un empresari quan fou detingut pels mossos

  • Juan Andrés Benítez Álvarez va morir després d'una baralla amb un desconegut i un enfrontament amb els mossos, que el tenien detingut

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.10.2013 - 20:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de veïns s’han aplegat aquest vespre al carrer de la Rambla del Raval de Barcelona, per recordar l’empresari Juan Andrés Benítez Álvarez. L’empresari es va morir a principi de mes després d’haver-se barallat amb un home, haver-ne estat separat pels veïns i, finalment, haver estat reduït pels agents dels mossos d’esquadra. Activistes i veïns exigeixen l’assumpció de responsabilitats pels mossos, que consideren responsables de la mort.

Juan Andrés Benitez Álvarez s’havia traslladat feia poc a un pis seu del carrer de l’Aurora i era l’amo de dos establiments a l’Eixampla. Era membre de l’Associació Catalana d’Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGAL) que ja ha anunciat que exigirà una investigació rigorosa del cas. La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va emetre un comunicat en què també manifestava inquietud pels fets.

La FAVB recordava la setmana posterior a la mort de Juan Andrés Benitez les versions contradictòries que se n’havien fet públiques: si les informacions policíaques deien que l’home havia agredit dos agents i que la detenció no tenia res a veure amb la seva mort, uns quants veïns, que van formalitzar una denúncia, deien que l’home havia estat agredit brutalment per vuit agents i que van continuar donant-li cops un cop immobilitzat. Segons aquests testimonis, l’actuació dels mossos no responia a cap responia a cap acció violenta, perquè la disputa per la qual havien estat requerits s’havia acabat abans d’arribar-hi ells. Un d’aquests testimonis, Edi Emilov, va dir a l’ACN que l’home fou apallissat injustificadament pels mossos:

Per tot plegat, la FAVB demana que s’aclareixin els fets, i alerta que si l’autòpsia confirma les declaracions dels testimonis, ens trobaríem en ‘un cas excepcionalment greu de brutalitat policíaca’. 

Així mateix, la federació recorda que no és la primera vegada que la comissaria del carrer Nou de la Rambla es troba implicada en una cas d’actuació dubtosa. Sense anar més lluny, aquest estiu el periodista Bertran Cazorla va denunciar que havia estat detingut i agredit arbitràriament, i arran de la seva denúncia van sortir a la llum més casos similars. 

‘Si es verifiquen les pitjors temences a propòsit d’aquests fets, caldrà començar remetent a la justícia els presumptes autors d’un crim veritablement odiós’, conclou la FAVB, que demana que es convoqui el Consell de Seguretat Urbana perquè Interior doni les explicacions pertinents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any