L’ex-ministre socialista Antoni Asunción torna a la política amb Ciutadans

  • Ahir va presentar 'Movimiento Ciudadano' amb Albert Rivera a Madrid · Propugna 'un projecte comú espanyol' i no descarta de concórrer a les eleccions

VilaWeb
Redacció
18.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-ministre socialista Antoni Asunción va presentar ahir, juntament amb Albert Rivera (Ciutadans) i el periodista Juan Carlos Girauta, la plataforma ‘Movimiento Ciudadano’, que defensa la necessitat de vertebrar ‘un projecte comú espanyol que miri cap al futur sense perjudicis’ i que ‘tanqui el capítol de les dues Espanyes i de les lluites territorials’. De moment, segons Rivera, la plataforma farà actes a Madrid, Barcelona i València, on presentarà un manifest i temptejarà el suport ciutadà que rep. Rivera també va dir que l’objectiu immediat no era esdevenir un partit i presentar-se a les eleccions espanyoles, però tampoc no ho va descartar.

Tots tres van fer una crida a la ciutadania a participar en els seus actes i a subscriure el manifest. Van dir que els partits tradicionals s’havien ‘taponat’ i tenien greus deficiències de democràcia interna. ‘Creiem que moviments civils com aquest poden aconseguir pressionar i canviar les coses’, digué Rivera.

Asunción va assegurar que la plataforma havia de ser un revulsiu perquè els partits s’obrissin i per recuperar la credibilitat del sistema polític. Juan Carlos Girauta va criticar que el sistema polític actual es basés en la representació territorial i les formacions nacionalistes tinguessin el poder de decantar la majoria parlamentària.

El moviment propugna una reforma de la constitució espanyola i un nou pacte per a l’educació. Ara, diu que la constitució ha de ser el marc i garantia dels drets i llibertats dels espanyols. ‘Tot canvi és possible des de la constitució, i cap canvi no és democràtic fora de la constitució, perquè en un estat de dret allò que és legítim és allò que és legal.’ Així mateix, parla de ‘enterrar definitivament l’etapa de les dues Espanyes i de la lluita territorial’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any