Fabra es compromet a no incloure encausats en les llistes electorals

  • El PP té actualment nou diputats encausats per corrupció a les Corts Valencianes

VilaWeb
Redacció / ACN
16.10.2013 - 12:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, s’ha compromès avui a no incloure cap encausat en les llistes electorals del PP valencià per a les eleccions municipals a les corts del 2015. Fabra ha fet aquestes declaracions durant l’entrevista amb sis capçaleres valencianes i que ha ofert en directe la televisió Nou. El cap del Consell ha dit que no és propietari de les actes dels diputats i regidors però que cal ‘donar confiança als ciutadans’ i que en aquest sentit evitarà que els encausats per corrupció ocupin llocs en les llistes electorals del PP.

El president ha defensat un pacte amb la resta de formacions polítiques per evitar que incloguin encausats a les llistes. Preguntat sobre les informacions de la presumpta comptabilitat paral·lela amb què el PP de Camps hauria pagat actes electorals, Alberto Fabra ha reiterat que la seva formació no té pas una doble comptabilitat, ni ara ni abans, i ha dit que els jutges havien de ser els qui determinessin si havia existit.

Sobre les eleccions de 2015, Fabra ha dit que els sondejos que assenyalaven que el PP perdria la majoria absoluta al País Valencià reflectien el malestar dels ciutadans amb la classe política. Sobre una possible coalició d’esquerres, Fabra ha afegit que no dubtava pas que ‘tots s’ajuntaram contra el PP’, i ha assenyalat que li resultava ‘molt difícil d’entendre que el projecte de govern d’alguns siga que altres no governen’. En qualsevol cas, ha dit que treballaria perquè el PP continuï tenint majoria absoluta.

En relació amb el finançament, Alberto Fabra ha dit que el debat no és entre Catalunya i Madrid sinó que el PP ha de buscar “un model amb el qual tots els espanyols tinguin els mateixos drets”. Fabra també ha insistit en la idea de rebutjar el plantejament de la presidenta del PPC Alícia Sánchez Camacho de buscar un model singular per a Catalunya i ha reiterat que no està a favor dels acords bilaterals.

Els diputats encausats

Els sis encausats del PP que hi ha a les Corts actualment pel cas de suposat finançament irregular del PP valencià són Milagrosa Martínez, David Serra, Ricardo Costa, Yolanda García, Vicent Rambla i Angèlica Such; n’hi ha un altre, Pedro Hernández Mateo, encausat per l’adjudicació del servei de recollida d’escombraries a Torrevella, d’on era batlle. Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo són encausats en el cas Brugal. Un altre diputat del PP encausat en un cas de corrupció era l’ex-conseller Rafael Blasco, que va acabar essent expulsat del grup parlamentari popular i ha passat a ser diputat no adscrit

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any