Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  15.10.2013  17:11

Companys tindrà un monument d'homenatge i reivindicació a Barcelona

Serà el perfil de la fotografia oficial del president · Farà sis metres d'alçada i serà d'acer

Men?ame
 

La Comissió de la Dignitat treballa en un monument d'homenatge a la figura del president Lluís Companys, ara que fa setanta-tres anys que fou afusellat. L'entitat ha explicat que seria una obra d'acer amb el perfil del president en una fotografia recolzada en dues columnes. Farà sis metres d'alçada per quatre d'amplada i és obra d'Antoni Miró.

S'hi inclourà una inscripció amb una frase de l'última carta a la seva família i al país: 'La meva petitesa no podia esperar una fi més digna. Per Catalunya i el que representa de pau, justícia i amor.' I s'hi afegirà una cita del president de l'Índia d'aleshores, Jawaharlal Nehru, que havia visitat Companys al Palau de la Generalitat el 19 juny de 1938. Nehru considerà l'afusellament com 'un dels crims més monstruosos de la història de la humanitat'.

Per a fer el monument s'obrirà una subscripció popular al compte de Catalunya Caixa 2013 0628 47 0200140106, i també es vendrà una sèrie de litografies d'Antoni Miró.