Graupera posa nerviós Rivera amb la fundació de Ciutadans

  • El dirigent de Ciutadans, preguntat sobre la transparència de Tribuna Cívica

VilaWeb
Redacció
15.10.2013 - 13:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tribuna Cívica és el nom de la fundació de Ciutadans. Té la seu a Madrid, de manera que no rep subvencions de la Generalitat però tampoc no és fiscalitzada per la Sindicatura de Comptes ni pel Tribunal de Comptes. El filòsof Jordi Graupera, avui a RAC-1,  ha preguntat per aquesta fundació al dirigent de Ciutadans, Albert Rivera. La conversa ha estat tensa. Rivera ha dit que no tenia informació sobre qui feia els donatius a la fundació i ha acabat atacant CDC pel cas Palau.

Heus ací la conversa:

Graupera ha dit: ‘Segons la Sindicatura de Comptes, Ciutadans no té una fundació orgànica, no té una fundació com tenen els altres partits, que reben subvencions com a tals. Però sí que n’hi ha una que es diu Tribuna Cívica, que es va crear a Barcelona el 2009 però que després es va traslladar a Madrid, que ara té la mateixa seu que la de Ciutadans a Madrid. Per què es trasllada a Madrid?’

Després ha explicat que té un seguit de patrons, vinculats tots a Ciutadans, alguns dels quals són diputats. ‘Vistos els patrons i la seu, em pregunto en quin sentit no és una fundació orgànica del partit? I, com a tal, no hauria de ser fiscalitzada pel Tribunal de Comptes com passa amb totes les altres fundacions?’, ha demanat.

Rivera ha explicat que si té la seu a Madrid és perquè el partit té agrupacions fora de Catalunya, i ha assegurat que la fundació no rebia diners públics. No ha explicat, però, d’on provenia el fons de Tribuna Cívica. Després, com més anava més nerviós, s’ha enganxat amb Graupera i li ha etzibat: ‘No s’amoïni, que nosaltres no tenim donacions del Palau de la Música, ni de l’Orfeó, no fem cursos de música com CiU.’ Encara ha afegit: ‘Li demano si fiscalitza totes les donacions de totes les fundacions de partits que sí que reben diners públics’. I més: ‘Quan vingui el senyor Mas estaré encantat que vostè li pregunti per la CatDem. Vostè també fa coses per a algunes fundacions.’

‘I tant, i amb tota transparència. I si he cobrat ho explico’, ha dit Graupera, que s’ha queixat que Rivera li qüestionés l’honestedat professional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any