El cementiri mediterrani

  • Una infografia situa sobre el mapa els més de quatre mil morts en naufragis a les aigües de la Mediterrània sols des del 2009

VilaWeb
Redacció
16.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mort de centenars de persones a la mar quan intentaven arribar a les costes de l’illa siciliana de Lampedusa ha tornat a posar damunt la taula el gravíssim problema de les condicions amb què molta gent fuig per causes econòmiques i polítiques de l’Àfrica cap a Europa, i de les polítiques dels estats comunitaris per a mirar d’impedir-ho. Amb tot, només quan passen grans tragèdies com les de la setmana passada, la qüestió salta a primera línia. Però la realitat és molt més tràgica, tal com demostra aquesta infografia amb els més de quatre mil morts en aigües de la Mediterrània sols des del 2009.

Elaborada pel col·lectiu italià Dataninja, s’hi plasmen tots els casos documentats a la premsa recollits pel bloc Fortress Europe solament entre el 23 de setembre de 2009 i l’actualitat.

Fent zoom al mapa, es pot veure la distribució de les víctimes per la Mediterrània, el nombre de morts per localitats i detalls de cada naufragi de pastera del qual es té constància. I clicant l’etiqueta ‘La storia’, al mapa van apareixent cronològicament tots aquests casos documentats, del 2009 ençà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any