La Bilbioteca de Catalunya, oberta: ‘Vinc a treballar, no tinc res a celebrar’

  • Alguns treballadors diuen que es 'commemora l'expansió d'un imperi que no va respectar les diverses cultures envaïdes, i que manté aquesta tradició'

VilaWeb
ACN
12.10.2013 - 16:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Biblioteca de Catalunya ha obert les sales de consulta aquest 12 d’octubre en l’horari habitual dels dissabtes. L’acció l’han dut a terme de manera voluntària una trentena de treballadors sense percebre cap compensació perquè consideren que el 12 d’octubre és una jornada que ‘pretén celebrar un agermanament entre territoris’ mentre que en realitat ‘es commemora l’expansió d’un imperi que no va respectar les diverses cultures envaïdes i que manté aquesta tradició’. A més, han reivindicat el dret de decidir i la voluntat de desenvolupar ‘la nostra llengua i la nostra cultura’ i han recordat que Catalunya ja té la seva pròpia diada nacional.

A més, consideren que l’estat espanyol nega als catalans ‘reiteradament el dret de decidir quina és la forma de convivència que volem’ i en el seu manifest, afegeixen que ‘no protegeix, sinó que dificulta, l’ús i el desenvolupament de la nostra llengua i la nostra cultura’. 

Per últim, el tècnic d’imatge de la Biblioteca, Ricard Marco, ha comentat que Catalunya ja tenia la seva pròpia diada nacional, ‘nascuda com a reivindicació d’aquests drets que reclamem’. 

Per tots aquests motius, aquest dissabte un 20% de la plantilla, 30 treballadors dels 170 habituals, han decidit treballar de manera habitual i no celebrar aquest festiu sota el lema ‘Vinc a treballar, no tinc res a celebrar’.

Ara rumien de demanar al Departament la possibilitat de fer extensiva aquesta iniciativa al proper dia 6 de desembre. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any