Mas argumenta l’assistència a la beatificació perquè aquests religiosos ‘van ser víctimes innocents’

  • El president diu que els assassinats per motius religiosos s'han de condemnar de la mateixa manera que l'afusellament de Companys per raons polítiques

VilaWeb
ACN
12.10.2013 - 09:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presència del president de la Generalitat, Artur Mas, a l’acte de beatificació de 522 religiosos que fa la conferència episcopal espanyola demà a Tarragona ha generat algunes crítiques i controvèrsies. Ahir, Mas argumentava la seva assistència a l’acte dient que els qui seran beatificats eren ‘víctimes innocents’. Creu que aquells assassinats per motius religiosos s’han de condemnar de la mateixa manera que l’afusellament de l’ex-president Lluís Companys per raons polítiques. 

Mas ha assegurat que, ‘Tot i que hi ha persones que ho han criticat, jo aquest diumenge aniré a Tarragona a la beatificació de 522 persones, la majoria màrtirs de l’església que també van ser víctimes innocents’, va dir Mas en el lliurament dels premis de la Cambra de Comerç de Tàrrega. ‘No van ser víctimes de violència masclista com l’Alba ni els van matar per ser catalanistes com Companys, sinó que van patir un altre tipus de violència només per les seves creences religioses’, va afegir. 

Informació relacionada: 

Concentració a Tarragona contra les ‘beatificacions polítiques’ de diumenge

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any