Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  13.10.2013  06:00

Com es construeix un nou estat?

Us oferim els vídeos de les tres taules de debat de 'Building a new state', íntegres

Men?ame
 

El reconeixement internacional de nous estats, els vint anys d'independència d'Eslovàquia i l'oportunitat de Catalunya de tenir veu pròpia en el camp econòmic i geopolític global van ser temes de la tercera Conferència Internacional Building a new state que es va fer fa uns dies a Barcelona. Ara la vice-presidenta de Sobirania i Justícia i impulsora d'aquestes conferències, Isabel-Helena Martí, ha publicat a la xarxa les gravacions íntegres de totes tres taules de debat.

En una primera taula, Imma Tubella va moderar la conferència entre Stefan Talmon, codirector de l'Institut de Dret Internacional Públic de la Universitat de Bonn (Alemanya), i Bardo Fassbender, catedràtic de Dret Internacional Públic de la Universitat St. Gallen (Suïssa). sobre 'El reconeixement internacional de nous estats'.

Aquests dos experts en dret internacional van dir que no creien pas que la Unió Europea abandonés Catalunya i va recomanar que busqués aliats que poguessin reconèixer-la si assolia la independència:

La segona taula portava per títol 'Vint anys d'independència d'Eslovàquia', i hi van participar l'ex-president català Jordi Pujol i l'eurodiputat i ex-ministre d'Afers Exteriors eslovac Eduard Kukan:

En tercer lloc, la consultora i lobista Erika Casajoana va presidir el debat 'Catalunya amb veu pròpia en el tauler econòmic i geopolític global', amb Carme Colomina, cap d'internacional del diari Ara; Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis; Jaume Ventura, investigador del Centre de Recerca en Economia Internacional; i Max Vives-Fierro, director de la Fundació Catalunya-Europa: