Estopa, com Iniesta: ‘Ens sentim utilitzats pel moviment 12-O’

  • Un vídeo fa servir frases de Pau Gasol, Montserrat Caballé, José Manuel Lara, Andrés Iniesta i Estopa per a convocar a la manifestació unionista

VilaWeb
Redacció
11.10.2013 - 09:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els membres del grup de música Estopa, els germans José Manuel i David Muñoz, s’han queixat via Twitter de la utilització que el moviment 12-O ha fet de les seves paraules en el vídeo que ha publicat el moviment 12-O convocant a la manifestació unionista d’aquest 12 d’octubre a la plaça de Catalunya de Barcelona. ‘El meu germà i jo ens sentim utilitzats pel moviment 12-O. No sé perquè ens han de barrejar amb res, serà possible…?’, han escrit des del seu compte oficial.

Aquesta piulada ha generat molta activitat a les xarxes socials. I poques hores després, arran de les interpel·lacions i esments de diversos piuladors, el grup ha fet un altre piulet dient: ‘Es pot votar no a la independència i no tenir res en comú amb el 12-O.’

El vídeo que ha motivat la polèmica inclou frases de Pau Gasol, Montserrat Caballé, José Manuel Lara, Andrés Iniesta i Estopa, dites per ciutadans anònims davant de la càmera, especificant qui n’és l’autor. En el cas dels músics Cornellà, la frase és: ‘Som catalans, de puta mare, però som espanyols’. De Caballé, per exemple,la frase és: ‘Hem d’estar units, no podem estar separats, no podem fer cadenes’. I de Lara: ‘Sóc català però també sóc espanyol’. En el cas d’Iniesta, el vídeo utilitza la mateixa frase extreta del programa ‘El Convidat’ de TV3 i que ja fou utilitzada en un altre vídeo per a convocar a la manifestació i que va acabar retirant-se de la xarxa per la desautorització del mateix Iniesta i perquè la CCMA va considerar que vulnerava el drets d’autor.

En el nou vídeo, un cop citades aquestes frases, les persones anònimes que les diuen acaben dient: ‘Vaig al 12 d’Octubre’. I al final: ‘Si penses com Estopa, Gasol, Caballé, Iniesta o Lara… vina el 12 d’Octubre a la festa de la convivència’. Vegeu el vídeo:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any