Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  10.10.2013  14:34

Nazis i falangistes s'apunten a la convocatòria de PP i C's del 12-O

'No volem aquesta gent', diuen tots dos partits i la plataforma Som Catalunya, Somos España

Men?ame
 

La plataforma 'Som Catalunya, Somos España', PP i Ciutadans malden per desmarcar la seva convocatòria en favor de la unitat d'Espanya del 12 d'octubre a la plaça de Catalunya dels manifestants ultres que arribin a Barcelona. 'No volem gent indesitjable', ha dit avui el portaveu de l'entitat, José Domingo. Però no els serà pas fàcil, perquè hi ha organitzacions neonazis i falangistes que han convocat també a anar a la plaça de Catalunya a la mateixa hora, les dotze del migdia.

El neonazi Casal Tramuntana, del Clot, ja fa uns quants dies que militants del Tramuntana surten a repartir fulletons de l'acte per Barcelona i més municipis, com ara Badalona o l'Hospitalet de Llobregat, i que hi fan pintades sobre el 12 d'octubre amb inscripcions com ara 'Catalanitat és hispanitat'.

D'altra banda, la Falange Española de las JONS ha convocat avui els seus militants a manifestar-se també a la plaça de Catalunya. 'Ara és el moment de deixar de banda les discordances polítiques [amb PP i Ciutadans] i sumar voluntats en defensa de la unitat d'Espanya. Per això hem decidit donar suport a aquesta concentració', ha declarat a Nació Digital el cap del partit a Catalunya, Antonio Sánchez.

Una escissió d'aquesta formació, La Falange, es manifestarà juntament amb Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional dins de la plataforma España en Marcha a Montjuïc, també el dia 12 a migdia. Aquests altres partits han presentat un recurs per a poder-se manifestar des de la plaça de Sants, tal com havien convocat en un primer moment. El departament d'Interior de la Generalitat els ha prohibit de manifestar-se pel barri de Sants, i tan sols ha autoritzat el tram de la manifestació entre la plaça d'Espanya i Montjuïc.