El vallenc Nel.lo Navarro guanya el premi de narrativa breu “Josep Pascual Tirado”

  • La narració guanyadora du el títol de "Les mans i altres històries de guerra"

VilaWeb
Redacció
10.10.2013 - 13:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons ens infomen des de l’organització d’aquest concurs, “el passat dissabte 30 de setembre es va reunir a la llibreria Babel el Jurat de la XIV edició del premi de narrativa breu “Josep Pascual Tirado”, organitzat per Babel i la Federació Colles de Castelló, amb la dotació econòmica de 3.000 € per part de la Diputació de Castelló i l’edició del llibre per Unaria Ediciones”.

El jurat, format per: Albert Sánchez-Pantoja i Domínguez, Manuel Roig Abad, Amelia Díaz Benlliure i Joan Josep Trilles i Font, va decidir que, entre les onze obres presentades, declarava guanyador el treball de NEL·LO NAVARRO amb el títol de Les mans i altres històries de guerra.

El premi serà lliurat el dimecres 20 de novembre a les 20:00 h al Saló de Plens de la Diputació de Castelló.

El guanyador, Nel·lo Navarro (Manuel-Francesc Navarro del Alar) ja va guanyar en la segona edició del premi l’any 2001 fent-li el lliurament la Reina, Cristina Agost i el Diputat de Cultura, Miguel Montes.

Enguany ha guanyat entre altres el Premi de la Mar de Poesia i la Flor Natural de Nules.

Manuel-Francesc Navarro del Alar, més conegut com Nel·lo Navarro, neix a la Vall d’Uixó, Plana Baixa, el 8 de gener de 1960. Periodista d’ofici ha treballat de redactor a diversos mitjans de comunicació de la Comunitat Valenciana, com ara el diari Mediterráneo i Canal 9 Televisió.

Nel·lo Navarro ha publicat des de l’any 1990, quasi a parts iguals, poesia i prosa. Dos llibres de relats i una novel·la, La pantagruèlica guerra de Miquel Miracle (Pagès Editors, Lleida 2001), conformen fins ara la seua obra narrativa. Nou poemaris publicats donen forma a la seua contribució a la poesia en llengua catalana.

És autor també d’estudis sobre la Guerra Civil Espanyola de 1936-1939, entre els quals destaca Símbols en el ferro, el primer corpus editat sobre municions utilitzades en aquest conflicte bèl·lic. Ha publicat diversos treballs d’investigació etnològica i social dins l’àmbit de la Vall d’Uixó i la comarca de la Plana Baixa.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any