Els ultres insisteixen a manifestar-se a Sants el 12-O

  • Diuen que no han rebut la notificació d'Interior i que quan la rebin hi presentaran un recurs

VilaWeb
Redacció / ACN
10.10.2013 - 09:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les formacions feixistes Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional i Democracia Nacional, aplegades en la plataforma España en Marcha, han emès un comunicat en què diuen que mantenen la intenció de manifestar-se a Sants dissabte, 12 d’octubre. Diuen que no han rebut cap notificació dels mossos d’esquadra sobre la prohibició de manifestar-se entre la plaça de Sants i la plaça d’Espanya i avisen que quan la rebin hi presentaran un recurs. Afegeixen que ‘mantenen activa la convocatòria’.


Recorden que la manifestació no ha estat prohibida i que el Departament d’Interior de la Generalitat permet el recorregut entre la plaça d’Espanya i Montjuïc, tal com ha fet aquests últims trenta anys. ‘Els organitzadors, per tant, mantenen activa la convocatòria i un cop rebin el canvi de recorregut per part dels mossos d’esquadra, el departament jurídic presentarà un recurs sobre la base que es respecti el dret de manifestar-se de manera pacífica per la unitat d’Espanya a Barcelona tal com es va comunicar fa un mes’, diu el comunicat.

I consideren que ‘el Departament d’Interior de la Generalitat ha de garantir l’exercici del dret de manifestar-se i no imposar allò que els separatistes demanin des de la més absoluta il·legalitat’.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va indicar ahir que la decisió de prohibir el tram de Sants de la manifestació s’havia pres d’acord amb els informes coincidents entre els mossos d’esquadra i la guàrdia urbana per tal de garantir la seguretat ciutadana. Com ha estat habitual des dels anys vuitanta, els manifestants sí que podran començar la mobilització a la plaça d’Espanya i pujar a Montjuïc. ‘Amb això entenem que equilibrem l’exercici del dret a la manifestació i posem una frontera fina perquè l’ordre públic sigui garantit’, va explicar.

PxC convoca a la plaça de Catalunya

Fa uns quants dies que militants neonazis del Casal Tramuntana surten a repartir fulletons per Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i l’Hospitalet de Llobregat, i a fer-hi pintades sobre el 12 d’octubre amb inscripcions com ‘Catalanitat és hispanitat’. Aquest grup ha fet una crida a anar dissabte a la plaça de Catalunya, on hi ha convocada la concentració unionista per part de PP i Ciutadans, la plataforma Som Catalunya, Somos España i també Plataforma per Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any