La FAVB demana explicacions per la mort d’un home després de ser detingut pels mossos

  • La policia el va detenir després d'una baralla al Raval, i va morir poc després a l'hospital Clínic

VilaWeb
Redacció
09.10.2013 - 12:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha emès un comunicat en què manifesta inquietud per les circumstàncies en què un veí del Raval va morir dissabte passat a l’hospital Clínic després de ser detingut pels mossos d’esquadra. 

La FAVB recorda les versions contradictòries que han anat apareixen: mentre que les informacions policíaques apunten que l’home havia agredit dos agents i que la detenció no tenia res a veure amb la mort, diversos testimonis veïnals, ‘que han formalitzat una denúncia pels fets’, diuen que l’home va ser agredit brutalment per vuit agents, ‘que haurien continuant donant-li cops un cop immobilitzat’. Uns testimonis que també afirmen que l’actuació policíaca no responia a cap actitud violenta, ja que la disputa de carrer per la qual foren requerits els mossos havia acabat abans que aquests arribessin. Entre aquests testimonis hi ha Edi Emilov, que en declaracions a l’ACN assegurava que l’home havia estat apallissat injustificadament pels mossos:

Per tot plegat, la FAVB demana que s’aclareixin els fets, i alerta que si l’autòpsia confirma les declaracions dels testimonis, ens trobaríem ‘davant d’un cap excepcionalment greu de brutalitat policíaca’. 

La federació també recorda que no és la primera vegada que la comissaria del carrer Nou de la Rambla apareix implicada amb alguna polèmica per una actuació policíaca dubtosa. Sense anar més lluny, aquest mateix estiu el periodista Bertran Cazorla va denunciar que havia estat aribtràriament detingut i agredit, i arran de la seva denúncia van sortir a la llum altres casos similars. 

‘Si es verifiquen les pitjors temences a propòsit dels fets de dissabte, caldrà començar per remetre a la justícia els presumptes autors d’un crim veritablement odiós’, conclou la FAVB, que demana que es convoqui el Consell de Seguretat Urbana perquè Interior doni les explicacions pertinents. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any