Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  09.10.2013  09:28

Tres activistes de Femen es treuen la samarreta al congrés en favor de l'avortament

Men?ame
 

Tres activistes de l'organització Femen han irromput en la sessió de control d'avui al matí en el congrés espanyol, s'han tret la samarreta i han cridat 'L'avortament és sagrat'. L'acció ha passat mentre intervenia el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, que impulsa una reforma restrictiva de la llei de l'avortament.

Les tres joves, que eren a la tribuna de convidats, han esperat a la primera intervenció de Gallardón per cridar 'l'avortament és sagrat' entre aplaudiments d'alguns diputats d'IU i les queixes dels del PP. Han estat expulsades pels membres de seguretat de la cambra. El president del congrés, Jesús Posada, ha demanat als serveis de la cambra que actuessin 'amb cura'.

Moltes entitats i experts han pres una posició contrària al pla de modificació de la llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs que vol aprovar el govern espanyol, perquè voldria dir tornar a supòsits anteriors a la reforma del 2010 i podria deixar sense cobertura legal 100.000 dones de les 120.000 que anualment interrompen l'embaràs. Algunes d'aquestes associacions alerten que la reforma de Gallardón pot fer créixer els avortaments clandestins i insegurs, a més dels viatges a l'estranger per a avortar.