Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  08.10.2013  15:44

Militants neonazis i un regidor de PxC, expulsats de la UB

Un grup d'estudiants els ha fet fora quan repartien publicitat dels actes del 12 d'octubre

Men?ame
 

Cinc militants del neonazi Casal Tramuntana, entre els quals hi havia el regidor de PxC a l'Hospitalet Alberto Sánchez, han estat expulsats aquest migdia per desenes d'estudiants de la Universitat de Barcelona, segons que informa La Directa. Els membres del casal eren al recinte universitari a la Diagonal repartint fulletons promocionals dels actes del 12 d'octubre. Desenes d'estudiants els han fet fora amb crits de 'Nazis no' i 'Fora feixistes de la Universitat'.

Fa uns quants dies que militants del Casal Tramuntana surten a repartir per Barcelona, Badalona, Santa Coloma, l'Hospitalet de Llobregat, fulletons i a fer pintades sobre el 12 d'octubre amb inscripcions com 'Catalanitat és hispanitat'. Aquest grup ha fet una crida a anar dissabte a la plaça de Catalunya, on hi ha convocada la concentració unionista per part de PP i Ciutadans i la plataforma 'Som Catalunya, somos España'.  

Comunicat de les assemblees d'estudiants de la UB Diagonal

Les assemblees d'estudiants de la UB Diagonal han emès un comunicat en què qualifiquen d'intolerable la presència d'aquests individus a la universitat i anuncien que repetiran accions de rebuig com la d'avui 'tantes vegades com calgui': 'No volen nazis ni ara ni mai més, enlloc i contra ningú'. 

'Som perfectament conscients de qui són i quins són els seus objectiu de cara a escalfar el 12 d'octubre. Sabem que en aquest casal hi participen partits com Plataforma per Catalunya, Democracia Nacional o la falange, que promouen discursos d'exaltació del feixisme i odi racial. Entre ells hem pogut identificar Alberto Sánchez, regidor de l'Hospitalet de Llobregat per Plataforma per Catalunya', diu el comunicat. 

Expliquen que diversos estudiants han anat cap a les boques del metro on hi havia aquests individus 'per a foragitar-los d'un campus on no són ni seran ben rebudes les mostres i exaltacions nazis'. 

Després han anat cap a la Facultat d'Econòmiques, on hi han vist altres individus del Casal: 'hem decidit fer-los fora amb una forta escridassada i amb consignes com 'Fora feixistes de la universitat' o 'Casal Tramuntana, feixistes disfressats'.