Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  09.10.2013  06:00

Un Nou d'Octubre en defensa de la dignitat del País Valencià

A les 18.00 a la plaça de Sant Agustí surt la manifestació commemorativa de la diada · Els organitzadors insten Fabra 'a no acotar el cap' · L'esquerra independentista recorre al lema de la campanya 'Independència per a canviar-ho tot'

Men?ame
 

La Comissió Nou d'Octubre, que aplega entitats, sindicats i partits, se centra enguany en la degradació del context polític, econòmic i nacional per a refermar l'existència 'd'un projecte de País Valencià digne, socialment més just i nacionalment respectuós amb la llengua i la cultura'. D'aquí ve que el lema de la manifestació de la diada sigui 'El País Valencià és dignitat'. Com cada any, la marxa eixirà de la plaça de Sant Agustí a les 18.00. A la mateixa hora i al mateix lloc també començarà la manifestació de l'esquerra independentista, que pren per lema l'eslògan de la campanya que va començar ara fa uns quants mesos: 'Independència per a canviar-ho tot'. 

Pel que fa als actes institucionals, a la ciutat de València es farà la tradicional baixada de la senyera de l'Ajuntament fins al Parterre, on hi haurà l'ofrena floral al rei Jaume I. A les dues del migdia començarà la mascletada a la plaça de l'ajuntament. 

'El País Valencià és dignitat'

La Comissió Nou d'Octubre demana al govern d'Alberto Fabra d'actuar amb 'dignitat' i no 'acotar el cap a Madrid per a poder recuperar l'orgull de ser valencians'. 

El manifest reivindica 'la plena legalitat de la denominació País Valencià', que 'té una història i una legitimitat democràtica indiscutible', i denuncia que els representants del PP mantinguin tics franquistes. També destaca el paper de la llengua i la cultura 'com a eines de cohesió social i elements vertebrals d'un projecte de progrés' i rebutja els casos de valencianofòbia, particularment per part de les forces policíaques espanyoles. Insisteix en la necessitat d'un finançament just, reivindica el respecte al territori i, finalment, exigeix polítiques favorables a l'economia productiva, el benestar social i la recuperació d'ocupació. 

La Comissió Nou d'Octubre és integrada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), la Federació d'Escola Valenciana, la Societat Coral el Micalet, Ca Revolta, Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), CCOO-PV, UGT-PV, Intersindical Valenciana, Compromís, Esquerra Unida del País Valencià, els Verds del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) i Solidaritat Catalana per la Independència (SI).

'Independència per a canviar-ho tot'

L'esquerra independentista (CUP, MDT, Endavant, SEPC, Arran, COS i Alerta Solidària) surt avui al carrer 'per exigir uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes, sense renúncies'. En el manifest del Nou d'Octubre s'exclamen que hi hagi uns índexs de desocupació tan alts 'mentre s'escapça el futur dels joves, les pensions es troben al punt de mira de la troica i els "lobbies" neoliberals i tot indica que seran les pròximes víctimes de les retallades'.

També recorden les mobilitzacions populars contra la corrupció, com la dels indignats, la Primavera Valenciana o les últimes vagues generals. I fan referència al procés sobiranista del Principat, però lamenten: 'Aquest esclat de catalanisme s'ha autoimposat límits autonòmics i s'ha sotmès a la direcció de la burgesia regional.'

Finalment, el text crida a 'organitzar i mobilitzar el poble treballador perquè sols així es poden canviar les coses'. Recorda que l'esquerra independentista té eines 'per a incidir en el carrer, en les institucions, en l'ensenyament i en els llocs de treball': una organització juvenil, un projecte municipalista, un sindicat d'estudiants, organitzacions antirepressives, un sindicat de classe i una xarxa de casals i ateneus. 'Només amb l'autoorganització popular podrem aspirar a un futur digne i lliure per al nostre poble.'

Men?ame