CDC i Reagrupament s’associen amb el compromís escrit de la independència

  • La formació de Carretero participarà en els òrgans de direcció convergents

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
07.10.2013 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència i Reagrupament han arribat a un acord d’associació amb aquest objectiu: ‘totes dues organitzacions es reconeixen mútuament la voluntat de tirar endavant un procés de transició nacional que culmini en la independència de Catalunya’. Segons el secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, l’associació liderada per Joan Carretero serà ‘entitat associada’ de CDC, que vol dir que participarà sense vot als òrgans de direcció convergents. Rull ha dit que no calia consultar-ho amb UDC perquè es tracta d’un ‘acte de sobirania’ dels convergents, i la col·laboració amb Reagrupament es farà sempre a través de CDC.

Aquest document serà aprovat en el Consell Nacional de CDC del proper 17 de novembre, i posteriorment s’escenificarà l’acord en un acte amb el president convergent, Artur Mas, i el líder de Reagrupament, l’exconseller Joan Carretero. Membres de Reagrupament participaran en els òrgans de govern dels convergents, el Comitè Executiu Nacional i el Consell Nacional, on tindran veu però no vot.

Rull ha defensat aquesta col·laboració com una bona notícia en la línia d’engruixir la majoria a favor de l’estat propi, i ha recordat que Reagrupament ja va donar suport explícit a Artur Mas en les darreres eleccions catalanes. Tot i així, en darreres conteses electorals s’havien presentar amb ERC, al Congrés i a l’Ajuntament de Barcelona.

El secretari d’Organització de CDC ha subratllat que aquest acord no afecta el conjunt de la federació, perquè no es preveu que Reagrupament participi en els òrgans de CiU, sinó que tot es vehicularà a través dels convergents. En aquest sentit, ha apuntat que “no correspon” consultar-li a UDC, perquè és un “acte de sobirania de CDC i de Reagrupament”. “En aspectes de caràcter intern no li preguntarem a Unió amb qui es relaciona i amb qui arriba a acords. Tampoc creiem que Unió ho hagi de plantejar, és un exercici propi de CDC”, ha reblat.

També ha recordat que CDC ja havia signat acords d’aquest tipus amb altres formacions, com l’Esquerra Democràtica de Ramon Trias Fargas o Convergència Democràtica Aranesa. En la propera contesa electoral es buscarà algun mecanisme perquè la sigla de Reagrupament quedi evidenciada. Hi haurà candidats de l’entitat que aniran a les llistes per part convergent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any