Emotiva arrencada del curs a les Illes

  • Mestres i pares s'agraeixen mútuament l'esforç fet contra el TIL

VilaWeb
Redacció
07.10.2013 - 15:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Han estat tres setmanes de vaga per als mestres i per als pares de les Illes. Tres setmanes dures per als mestres, la gran majoria dels quals no han cobrat el seu salari, i també per als pares, que no han portat els nens a les escoles. Però també han estat tres setmanes carregades d’emoció i solidaritat. Per això avui l’arrencada del curs tampoc no ha estat un dia normal.

En la majoria de centres, com en Es Liceu, a Palma els mestres han rebut els nens i els pares amb aplaudiments i abillats amb samarretes verdes.

I les famílies han portat rams de flors, dibuixos i pastissos per agrair, al seu torn, als mestres, l’esforç fet durant aquestes tres setmanes per a l’educació dels nens. Els centres també s’han omplert de pancartes d’agraïment a les famílies.

La lluita continua

‘Aquesta suspensió temporal de la vaga, que no és pas cap desconvocatòria, permetrà de reiniciar-la en el moment que es consideri oportú, ja sigui de forma esporàdica, sostinguda o indefinida, si la negociació no avança. Això no significa, en cap cas, el final de la lluita, sinó el començament d’una altra batalla en un altre pla i amb una altra estratègia’, deia ahir el comitè de vaga en un comunicat.

I afegia: ‘La tornada als centres implicarà fer tot allò que sigui possible perquè el TIL no s’implanti. A més, l’exercici de la llibertat d’expressió serà una màxima davant els atropellaments legals que el govern està disposat a fer-nos.’

D’ençà que es va saber la decisió de reprendre les classes, la xarxa es va omplir de mostres de suport a l’Assemblea de Docents de les Illes (@assembleadocent).

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any