El PP no accepta ni la proposta de Camacho

  • La secretària general del PP considera lògic que hi hagi diferents veus demanat una millora del finançament per als seus territoris · 'Mai pot pretendre que el finançament sigui únic ni singular per a Catalunya'

VilaWeb
Redacció
07.10.2013 - 15:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha dit aquest dilluns que el PP ‘mai pot pretendre que el finançament sigui únic per a Catalunya’ i ha afegit que la presidenta dels populars a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, tampoc pretén un finançament singular per a la comunitat. Segons Cospedal, el PP català “ha de tenir en compte la solidaritat entre tota Espanya” i ha subratllat que, segons ella, “té molt clar aquest concepte”.

La número dos dels populars ha afegit que el govern espanyol es troba en un procés “d’anàlisi” del model de finançament actual i considera “lògic” que hi hagi “moltes veus” demanant una millora del finançament per als seus territoris.

Un nou finançament per a Catalunya?

Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP català, assisteix avui a la reunió setmanal de la cúpula del PP a Madrid per proposar una modificació profunda del model de finançament de Catalunya. Per Camacho, el PP no ha sabut ‘donar resposta a allò que s’esperava a Catalunya’, que era una millora del finançament i més inversió en infrastructures. 

En una entrevista a la Cadena Ser, Camacho ha considerat que el seu partit no es podia quedar sense fer res i que calia que encapçalés ‘una alternativa’. Per això proposa un nou model de finançament, tot i que ha dit que no podia ser ni un pacte fiscal ni un concert econòmic com el basc. Una proposta que passa per ‘garantir la solidaritat però limitant-la i fer que comunitats autònomes com Catalunya no hagin de pagar més impostos que altres comunitats que reben els fons’, segons que ha explicat abans d’entrar a la reunió de la direcció del partital carrer Gènova.

Així, Camacho proposa avui a la direcció del PP i a Mariano Rajoy que encapçalin una ‘nova transició’ espanyola, basada en una reforma del model de finançament, per frenar l’independentisme català. ‘S’ha de revisar profundament el model per a tots els espanyols i garantir les peticions de Catalunya’, ha declarat.

Camacho també ha descartat la tercera via defensada per Josep Antoni Duran i Lleida i Pere Navarro.

C’s descarta un front comú amb el PP

Mentre Camacho es distancia d’aquesta tercera via, el dirigent de Ciutadans, Albert Rivera, ha descartat de sumar-se a un front antisobiranista amb el PP. En declaracions a Catalunya Ràdio, Rivera ha dit que trobava inviable una candidatura conjunta amb el partit que ‘encapçala l’immobilisme econòmica i les retallades’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any