Camacho proposa al govern espanyol un nou finançament per a Catalunya

  • Ciutadans descarta l'oferta del PP de fer un front antisobiranista

VilaWeb
Redacció
07.10.2013 - 10:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP català, assisteix avui a la reunió setmanal de la cúpula del PP a Madrid per proposar una modificació profunda del model de finançament de Catalunya. Per Camacho, el PP no ha sabut ‘donar resposta a allò que s’esperava a Catalunya’, que era una millora del finançament i més inversió en infrastructures. 

En una entrevista a la Cadena Ser, Camacho ha considerat que el seu partit no es podia quedar sense fer res i que calia que encapçalés ‘una alternativa’. Per això proposa un nou model de finançament, tot i que ha dit que no podia ser ni un pacte fiscal ni un concert econòmic com el basc. Una proposta que passa per ‘garantir la solidaritat però limitant-la i fer que comunitats autònomes com Catalunya no hagin de pagar més impostos que altres comunitats que reben els fons’, segons que ha explicat abans d’entrar a la reunió de la direcció del partital carrer Gènova.

Així, Camacho proposa avui a la direcció del PP i a Mariano Rajoy que encapçalin una ‘nova transició’ espanyola, basada en una reforma del model de finançament, per frenar l’independentisme català. ‘S’ha de revisar profundament el model per a tots els espanyols i garantir les peticions de Catalunya’, ha declarat.

Camacho també ha descartat la tercera via defensada per Josep Antoni Duran i Lleida i Pere Navarro.

C’s descarta un front comú amb el PP

Mentre Camacho es distancia d’aquesta tercera via, el dirigent de Ciutadans, Albert Rivera, ha descartat de sumar-se a un front antisobiranista amb el PP. En declaracions a Catalunya Ràdio, Rivera ha dit que trobava inviable una candidatura conjunta amb el partit que ‘encapçala l’immobilisme econòmica i les retallades’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any