Els mestres tornen a classe, però no faran cas del TIL

  • La vaga dels docents de les Illes ha durat tres setmanes · Es reserven la possibilitat de tornar-la a convocar

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mestres de les Illes tornen avui a classe, després de tres setmanes de vaga. Ho han decidit els comitès de vaga, que consideren que s’ha fet palès que el govern de Bauzá no volia negociar, car no ha acceptat cap de les propostes proposades pels docents. Alhora, deixen clar que la vaga se suspèn, però que es podrà reprendre quan ho decideixin. A més, tornaran a fer classe amb la intenció d’aplicar el programa lingüístic de cada centre, i deixar de banda el polèmic decret de trilingüisme de Bauzá, el TIL.

Les assemblees de docents i els sindicats CCOO i STEi han anunciat aquest cap de setmana que convocarien els consells escolars dels centres educatius per proposar-los que no apliquessin el projecte lingüístic que es basa en el TIL. Argumentaven que el decret llei del govern que en regulava l’aplicació, suspesa de primer pel Tribunal Superior de Justícia, s’havia aprovat quan el curs ja havia començat.

La lluita continua

‘Aquesta suspensió temporal de la vaga, que no és pas cap desconvocatòria, permetrà de reiniciar-la en el moment que es consideri oportú, ja sigui de forma esporàdica, sostinguda o indefinida, si la negociació no avança. Això no significa, en cap cas, el final de la lluita, sinó el començament d’una altra batalla en un altre pla i amb una altra estratègia’, diu el comitè de vaga en un comunicat.

I afegeix: ‘La tornada als centres implicarà fer tot allò que sigui possible perquè el TIL no s’implanti. A més, l’exercici de la llibertat d’expressió serà una màxima davant els atropellaments legals que el govern està disposat a fer-nos.’

D’ençà que es va saber la decisió de reprendre les classes, la xarxa es va omplir de mostres de suport a l’Assemblea de Docents de les Illes (@assembleadocent).

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any