Els mestres tornaran demà a classe però faran insubmissió del TIL

  • Els docents de les Illes suspenen la vaga però es reserven la possibilitat de tornar-la a convocar

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.10.2013 - 16:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mestres de les Illes tornaran demà a classe, després de tres setmanes de vaga. Així ho han decidit els comitès de vaga, que consideren que ‘s’ha fet evident que la conselleria no vol negociar’, i lamenten que el govern de Bauzá no hagi acceptat cap de les propostes en la negociació. Ara, aclareixen que la vaga queda suspesa, però que es podrà reprendre quan així ho decideixin, i reprendran les classes amb la intenció d’aplicar el programa lingüístic de cada centre, deixant de banda el polèmic decret de Bauzà, el TIL.

Les assemblees de docents i els sindicats CCOO i STEi han anunciat que convocarien els consells escolars dels centres educatius per a proposar-los que no apliquin el projecte lingüístic que es basa en el TIL: argumenten que el decret llei del govern que en regulava l’aplicació, suspesa primer pel Tribunal Superior de Justícia, es va aprovar amb el curs ja començat.

La lluita continua

‘Aquesta suspensió temporal de la vaga, que no és una desconvocatòria, permetrà reiniciar-la en el moment que es consideri oportú, ja sigui de forma puntual, sostinguda en el temps o indefinida, si la negociació no avança. Això no significa, en cap cas, el final de la lluita, sinó el començament d’una altra batalla en un altre pla i amb una altra estratègia’, diu el comitè de vaga en un comunicat.

I afegeix: ‘La tornada als centres implicarà fer tot allò possible per a què el TIL no s’implanti. A més, l’exercici de la llibertat d’expressió serà una màxima davant els atropellaments legals que el govern està disposat a fer-nos.

El comitè de vaga de l’Assemblea de Docents de les Illes ha decidit que suspendrà temporalment la vaga indefinida que ja fa tres setmanes que dura contra l’aplicació del polèmic decret de trilingüisme, el TIL. Dilluns a les vuit del matí començaran les classes. Aquest diumenge els representants de les quatre assemblees de docents de les Illes, els del sindicat STEI i els de CCOO explicaran els motius de la decisió i anunciaran les noves formes de protesta, que podrien passar per la insubmissió en l’aplicació del TIL i per la convocatòria de noves jornades de vaga més endavant.

D’ençà que es va conèixer la decisió, la xarxa s’ha omplert de mostres de suport a l’Assemblea (@assembleadocent)

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any