Quim Arrufat: ‘Pot ser que aviat ens ofereixin una consulta amb tres o quatre respostes’

  • 'El dret de decidir no es concedeix per cap altra contrapartida', diu el diputat de la CUP

VilaWeb
Redacció
06.10.2013 - 11:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Podem celebrar la consulta? No? Doncs adéu. El dret de decidir no es concedeix per cap altra contrapartida’, ha dit avui al 3/24 el diputat de la CUP Quim Arrufat. Ha dit que si el govern espanyol nega la consulta no hi pot haver cap més negociació, i que la tercera via propugnada per Duran i Lleida i Pere Navarro és una manera de fer ‘que tot canviï perquè tot continuï igual: un nou pacte amb Espanya que sembla un gran foc d’artificis’. I ha vaticinat que aviat el govern espanyol oferirà una consulta ‘amb tres o quatre respostes’.

‘Pot ser que se’ns ofereixi una proposta de consulta amb tres o quatre opcions de resposta, de manera que la centralitat políica sigui alguna mena de millora de l’autogovern’, ha dit Arrufat, que ha afegit: ‘Quan Joan Rigol demana a Mas que parli amb Duran i amb Navarro evidencia la voluntat que tenen de resituar la centralitat política en el pacte amb Espanya, i no allà on l’ha situada la societat catalana’.

Sobre la possibilitat que la CUP es presenti a les eleccions europees del mes de maig vinent, Arrufat ha dit que hi ha obert un debat en la formació que s’allargarà encara mesos o setmanes. ‘Hem de pensar bé si podrem aportar alguna cosa o no i participar d’una altra manera en el debat al voltant d’Europa. Trigarem a decidir-ho’.

Dues de les opcions de coalició que hi ha damunt la taula són un front comú català sobiranista o bé concórrer a les europees amb Bildu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any