Vila d’Abadal presenta el Moviment Demòcrata Català

  • La nova plataforma independentista no descarta esdevenir un partit polític

VilaWeb
Redacció
05.10.2013 - 17:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb la presència de dirigents de partits independentistes, com Oriol Pujol o Alfons López Tena, el batlle de Vic Josep Maria Vila d’Abadal ha presentat aquest migdia el Moviment Democràtic Català. La plataforma, que no descarta esdevenir un partit polític, es defineix en el seu manifest fundacional com ‘un amplificador obert de suggeriments i propostes cíviques’ que vol assolir la independència i vehicular el sentiment sobiranista majoritari de la societat civil catalana. 

Manifest fundacional del Moviment Demòcrata Català

Catalunya, nació europea d’història mil·lenàriaté dret a decidir lliurement el seu futur i, per tant, a exercir el legítim dret a l’autodeterminació. En els moments actuals, la constant hostilitat i la incessant negació a la realitat catalana per part de l’estat espanyol fan inassumible qualsevol altre menysteniment de la nostra dignitat nacional. És per això que ha arribat l’hora que, com a catalans, exercim el deure històric i moral d’unir-nos, sense personalismes, en defensa dels nostres drets i llibertats nacionals.

La política, com a sistema organitzatiu de la societat, representa la voluntat dels ciutadans. Tanmateix, l’exercici del poder per part dels partits polítics i la seva professionalització han provocat que aquests s’allunyessin de la realitat, amb la consegüent desafecció per part de la societat respecte als polítics. Cal, doncs, implantar la participació de l’opinió pública, que possibiliti la defensa dels nostres drets i llibertats nacionals, vertebrant així una nova via de complicitat entre la societat i les nostres institucions.

A més a més, Catalunya és una nació amb 947 municipis, la majoria poblacions rurals. Juntament amb la seva gent i durant generacions, han mantingut i protegit vocacionalment el bon estat del medi natural català, així com  la seva riquesa ecològica. És imprescindible, per tant, preservar aquesta estructura organitzativa bàsica, atès que és l’element vertebrador de l’equilibri territorial del nostre País.

D’aquesta manera, els aquí sotasignants constituïm el Moviment Demòcrata Català (MDC) com a organització cívica encaminada a associar els ciutadans humanistes i independentistes del poble de Catalunya, amb la finalitat de participar en el procés sobiranista, ser receptacle i generadora d’opinions i propostes ciutadanes i incidir en el mapa polític català.

Conseqüentment, amb aquesta voluntat, el Moviment Demòcrata Català (MDC) es regeix pels següents principis bàsics:

1 El pensament i acció humanistes, la justícia social i la igualtat, com a garants de la generositat individual i  fraternitat col·lectiva

2 L’ètica i el compromís, com a valors implícits del servei a la societat

3 El rigor, la responsabilitat i el sentit comú.

Adoptant com a objectius programàtics, les següents línies d’actuació:

1 Vehicular el sentiment sobiranista majoritari de la societat civil catalana

2 Ésser referent de suport i col·laboració amb els agents implicats en el procés de construcció nacional.

3 Assolir la independència de Catalunya exercint el dret a l’autodeterminació, amb la finalitat d’esdevenir un actor de primer ordre en la política europea i mundial.

4 La novació de la política mitjançant una veritable participació ciutadana en la presa de decisions.

5 Salvaguardar l’estat del benestar.

El Moviment Demòcrata Català (MDC) és un amplificador obert de suggeriments i propostes cíviques. Un moviment fet de dones i homes amb voluntat de servir la societat i amb l’ambició de contribuir a millorar-la, conscients que la cohesió social del País és un element determinant a preservar, i decidits a aconseguir el major bé per al major nombre de persones.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any