La Generalitat Valenciana guardona l’entitat anticatalanista Lo Rat Penat

  • Li atorgarà l'Alta distinció amb motiu del Nou d'Octubre · Botifarra, distingit amb la medalla al Mèrit Cultural

VilaWeb
Redacció
04.10.2013 - 17:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat Valenciana ha anunciat que enguany lliuraria una de les Altes distincions que s’atorguen amb motiu del Nou d’Octubre a l’entitat anticatalanista Lo Rat Penat. El vice-president José Císcar ho ha argumentat defensat ‘la promoció, defensa, ensenyament i difusió de la llengua i la cultura valenciana’ de l’entitat. Una entitat que des dels anys vuitanta que no segueix les Normes de Castelló, adoptades per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i nega la unitat de la llengua. 

Les altres Altes distincions aniran a parar als empresaris Manuel i Héctor Colonques i José Soriano, de la fundació Porcelanosa, i al torero Jose Mari Manzanares. 

Una de les distincions al Mèrit Cultural ha anat a parar a Pep Gimeno, Botifarra, per l’aportació a la cultura popular. Justament fa unes setmanes va ser el trist objectiu d’una campanya d’amenaces en contra seu de l’ultradretà Grup d’Acció Valencianista, que l’acusava de ‘catalanista i traïdor a la llengua valenciana’.

Les altres distincions al Mèrit Cultural són per a l’actriu María Luisa Merlo i l’Escolania de Nostra Senyora dels Desamarats. Les distincions al Mèrit Científic van a parar al neurobiòleg Juan Lerma Gómez i la Unitat d’Oncologia Pediàtrica Hospital La Fe de València. I les medalles d’Or al Mèrit Esportiu, al jugador d’handbol Gedeón Guardiola, el futbolista David Albelda i el pilotari Josep Maria Sarasol i Soler. 

La resta de distincions de la Generalitat són per a Donants de Sang, la Federació d’Associacions Democràtiques de Jubilats i Pensionistes, la Federació d’Associacions de Ciutadans Majors, la Federació d’Organitzacions de Majors i les marques turístiques València Terra i Mar, Castellón Mediterráneo, Costa Blanca, Benidorm i Ciutat de València. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any