El pianista xinès Lang Lang actua al Palau de la Música de València

  • Oferirà un concert de Mozart i Chopin

VilaWeb
Redacció
06.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui, a les 19.30, la Sala Iturbi del Palau de la Música de València (Horta) acollirà el concert del pianista xinès Lang Lang. Es tracta d’un jove músic molt popular entre els melòmans pel seu virtuosisme i per la personal manera d’interpretar als grans clàssics. El repertori d’aquest vespre inclou principalment temes de Mozart i de Chopin. Una altra parada de la ronda europea en la que es troba immers serà dijous vinent a l’Auditori de Barcelona.

Lang Lang és una figura molt popular al seu país i en ocasions se l’ha presentat com al símbol de la nova Xina. Va començar a tocar el piano i a tenir èxit a una edat molt precoç, ja que als cinc anys va guanyar el primer concurs nacional i als nou es va fer amb el Concurs Chaikovski de Joves Músics. Al llarg de quinze anys de carrera ha tocat al costat de les orquestres més prestigioses del món i els crítics li destaquen com a punt fort l’emotiva forma amb la que interpreta.

També se’l sol etiquetar d’artista mediàtic per les actuacions que ha fet en grans esdeveniments – com l’obertura dels Jocs Olímpics de Pequín- i per haver participat en bandes sonores de diverses pel·lícules. La seva biografia, una història dura i plena de sacrificis per la música, ha esdevingut un èxit de vendes a la Xina i ha contribuït a popularitzar el piano. Actualment viu als Estats Units però desenvolupa molts programes de foment de la música i mestratge al seu país d’origen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any