El govern espanyol admet la relació entre Castor i els terratrèmols

  • El ministre José Manuel Soria diu que encara no ha 'la constància constància científica', malgrat les evidències

VilaWeb
Redacció
03.10.2013 - 11:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Indústria espanyol, José Manuel Soria, ha admès avui que hi podria haver una relació directa entre els terratrèmols que s’han registrat davant la costa de Vinaròs i la injecció de gas al magatzem submarí Castor. Segons el ministre, les dades del l’Institut Geogràfic i Mine i del Col·legi de Geòlegs apunten en aquesta direcció, malgrat que els estudis no han acabat i ‘encara no hi ha una constància científica’ que això sigui així.

El ministre ha recordat que el seu departament ja va prohibir a la planta fer cap injecció addicional de gas fins que no es conegui “què està passant”.

En una entrevista a Onda Cero, Soria ha assegurat que els estudis encarregats a l’Institut Geogràfic i Miner i del Col·legi de Geòlegs apunten que hi ha ‘una relació directa entre la injecció de gas que s’ha produït a aquests magatzem subterrani’, que és a vint-i-dos quilòmetres de la costa, ‘i els microsismes que han tingut lloc aquests últims dies’, entre els què hi ha un moviment de 4,2 graus a l’escala Richter i un altre de 3,6.

En tot cas, ha apuntat que encara ‘no hi ha una constància científica’ i que cal esperar les conclusions finals dels estudis. En aquest marc, ha recordat que el seu ministeri ja va dictar una resolució per aturar qualsevol activitat addicional ‘fins que no se sàpiga exactament què passa’ i ‘això és el que ara mateix s’investiga’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any