Nous terratrèmols desfermen una onada d’indignació contra Castor

  • Hi ha hagut una vintena de sismes avui a la matinada davant la costa de Vinaròs · Els tremolors s'han arribat a notar al Garraf

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.10.2013 - 02:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta matinada hi ha hagut una vintena de terratrèmols amb l’epicentre davant de la costa de Vinaròs. El sismes de més magnitud ha estat de 4 graus en l’escala de Richter, d’una magnitud semblant al que hi va haver dimarts. Els tremolors s’han pogut sentir perfectament des de Castelló a Tarragona, i fins i tot hi ha hagut gent que des de les xarxes socials ha dit que els havia notat al Garraf. Tot indica que són nous moviments relacionats per les operacions a la plataforma Castor, operacions que han causat els darrers dies molts moviments sísmics a la zona.

Les xarxes socials s’han omplert ràpidament de protestes indignades per una situació que ja fa dies que dura.

Segons l’Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment, el sisme de més magnitud ha estat de 4,1 graus i s’ha produït al voltant de dos quarts de dues de la matinada. Segons Protecció Civil, els sismes d’aquesta matinada s’han arribat a sentir en més d’una vintena de municipis i s’han rebut unes 130 trucades relacionades amb els terratrèmols.

Vegeu el registre sísmic del sismògraf de Mas de Barberans aquesta matinada passada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any