El govern balear respondrà aquest matí a l’última proposta dels docents

  • La reunió d'ahir es va acabar després d'una tancada dels representants dels docents a la conselleria i una concentració nocturna

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cinquena reunió entre el comitè de vaga dels docents de les Illes i el govern sobre l’aplicació del decret de llengües va tornar a acabar ahir sense acord. La reunió s’havia acabat en un primer moment després de set hores, però quan els representants de la conselleria anaren a sopar, el comitè va decidir de romandre a l’edifici i quedar-s’hi tota la nit. Hores més tard, els representants del govern Bauzá van tornar i a les onze de la nit es van reprendre les negociacions. Al cap de mitja hora, els representants del govern es van comprometre a donar resposta avui al matí a la proposta feta pels representants dels docents.

Mentrestant, a fora de l’edifici, centenars de manifestants es van anar aplegant en una concentració nocturna espontània per a exigir que les negociacions continuessin. Acabada la reunió, els negociadors van sortir a anunciar la manca d’acord i el compromís del govern de respondre avui. I van demanar als concentrats que tornessin a casa.

Una darrera proposta al govern

En aquesta reunió, els sindicats i la comunitat educativa van fer una darrera proposta al govern de les Illes. Es va proposar una via de solució que, segons que va explicar Maria Antònia Font, membre del sindicat STEI, era una ‘proposta límit’. Accepten que el Tractament Integral de Llengües (TIL) impulsat pel govern de José Ramón Bauzà s’implanti als centres ‘que ho vulguin fer i tinguin recursos’ al cicle infantil i a 1er, 3er i 5è de primària. Tot i que la proposta té nou punts, Font assenyala que l’acord sobre el TIL és la ‘clau de volta’.

Entre els nou punts que es detallen a la proposta dels sindicats, hi ha el fet de garantir una partida pressupostària ‘molt detallada i molt concreta’ als comptes governamentals i la retirada de la llei de símbols.

Segons la membre d’STEI, es va avançar en els diversos punts i el que marcarà que hi hagi un acord o no és el TIL. ‘No volem un mal acord, no acceptarem un mal acord després de tot allò que hem fet fins ara’, va dir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any