Querella de mestres contra el diputat del PP Antoni Camps

  • Per un presumpte delicte contra l'exercici del dret de vaga, coaccions i amenaces · Arrenca una campanya amb l'objectiu de recaptar fons per al judici

VilaWeb
Redacció
03.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mentre continua la vaga indefinida de mestres a les Illes, un grup de professors de l’IES Joan Ramis de Maó, amb el suport de l’Assemblea de Docents de les Balears, van començar ahir una campanya pública de recaptació de fons. Els diners recollits serviran per a pagar les despeses d’una denúncia contra el diputat del PP al Parlament de les Illes Antoni Camps Casasnovas, per un presumpte delicte contra l’exercici del dret de vaga, coaccions i amenaces. La querella té origen en l’article publicat per Camps al diari El Mundo i en alguns altres el dia abans de començar la vaga.

A l’escrit, a més de difamar la professió docent i proferir insults i desqualificacions contra tot el col·lectiu del professorat, com fa habitualment en els seus escrits, amenaçava de ‘conèixer amb noms i llinatges’ els qui participessin en la vaga, cosa que, segons nombrosos juristes, podia constituir un delicte. Més endavant, el diputat s’hi va refermar.

La denúncia es formalitzarà avui a les 9.00 al jutjat de primera instància número 3 de Maó, amb l’advocada maonesa Cristina Gómez Estévez al capdavant, assumint la representació dels denunciants.

Per a poder pagar el judici, ha començat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma TotSuma. Qui vulgui participar en el finançament d’aquesta causa ho podrà fer directament a través d’aquesta web, amb una aportació a partir de cinc euros.

El col·lectiu s’ha donat vint-i-cinc dies per recaptar els 3.500 euros necessaris per al judici. Si se superés aquesta xifra, els diners sobrants de les donacions es destinarien íntegrament a la caixa de resistència de la vaga indefinida de docents. En tan sols un dia ja s’han recaptat més de mil euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any