Escola Valenciana denuncia que l’ensenyament en català perilla als instituts

  • A l'Alacantí no hi ha cap batxillerat d'ensenyament en català

VilaWeb
Redacció
03.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana va denunciar ahir que la llengua catalana perilla als instituts de secundària. L’entitat va recordar que feia més de sis mesos que la Conselleria havia anunciat que aprovaria la catalogació lingüística en català per a tots els docents de secundària i que encara no ho havia fet. 

També denuncien més irregularitats, com ara que ‘impedeixen el bon funcionament de moltes línies que, oficialment, són en valencià als instituts’. I la més important, els ‘grups mixtos’: segons Escola Valenciana, vulneren la normativa sense que el govern hi posi solució, perquè ‘són unitats d’ensenyament en castellà on es col·loca alumnat que ha escollit línia en valencià’. 

Als instituts on hi ha doble línia d’ensenyament, en el 90% dels casos hi ha més oferta d’ensenyament en castellà que no en català. Quan s’eliminen unitats d’ensenyament en un institut en els diversos nivells habitualment passa que se’n ressent l’ensenyament en català. 

Les primeres irregularitats les han trobades a l’Alacantí, on cada volta són més habituals aquests ‘grups mixtos’. 

En 11 instituts dels 32 que hi ha només s’ofereix ensenyament en espanyol; a la resta, doble línia. L’entitat denuncia que ara, amb la supressió d’unitats, es mantenen les línies en castellà i la de català esdevé mixta, és a dir, també en castellà. A la comarca, a més, no hi ha cap batxillerat que sigui d’ensenyament en català.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any