Querella de mestres contra el diputat del PP Antoni Camps

  • Per un presumpte delicte contra l'exercici del dret de vaga, coaccions i amenaces · Arrenca una campanya per recaptar fons per a pagar el judici

VilaWeb
Redacció
02.10.2013 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mentre continua la vaga indefinida de mestres a les Illes, un grup de professors de l’IES Joan Ramis de Maó, amb el suport de l’Assemblea de Docents de Balears, han posat en marxa una campanya pública de recaptació de fons per fer front a les despeses d’una denúncia contra el diputat del PP al Parlament de les Illes Antoni Camps Casasnovas, per un presumpte delicte contra contra l’exercici del dret de vaga, coaccions i amenaces. La querella té origen en l’article publicat per Camps al diari El Mundo i a altres diaris el dia abans del començament de la vaga d’educació.

A l’escrit, a més de difamar la professió docent i proferir insults i desqualificacions contra tot el col·lectiu del professorat, com sol fer habitualment als seus escrits, amenaçava amb ‘conèixer  amb noms i llinatges’ els qui participessin en la vaga, cosa que, segons nombrosos juristes, podia constituir un delicte. Amb posterioritat a la publicació d’aquella carta, el diputat del PP s’ha reafirmat en aquesta posició.

La denúncia es formalitzarà demà dimecres a les 9.00 al jutjat de Primera Instància número 3 de Maó, amb l’advocada maonesa Cristina Gómez Estévez al capdavant, assumint la representació dels denunciants.

Per a poder sufragar el judici, ha començat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma TotSuma, que ha posat els seus serveis a favor dels docents en lluita de Balears. Qui vulgui participar en el finançament d’aquesta causa ho podrà fer directament a través d’aquesta web, amb una aportació a partir de cinc euros.

El col·lectiu s’ha donat vint-i-cinc dies per recaptar els 3.500 euros necessaris per encarar el judici. En el cas que se superi aquesta xifra, els diners sobrants de les donacions es destinaran íntegrament a la caixa de resistència de la vaga indefinida de docents. Amb tan sols un dia ja s’han recaptat més de mil euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any