La CUP destapa un contracte secret del tripartit per privatitzar el Clínic

  • Quim Arrufat assegura que el contracte es va signar amb la multinacional Capio, que gestiona el Sagrat Cor

VilaWeb
Redacció
01.10.2013 - 17:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de la CUP al parlament Quim Arrufat ha denunciat que el govern tripartit havia signat un contracte de privatització de l’Hospital Clínic amb la multinacional Capio, a final del2008. A aquest contracte, segons Arrufat, només hi tenia accés la direcció de l’hospital i, per tant, va haver-hi una ‘ocultació deliberada’ del fet.

Arrufat també ha explicat que quan Raimon Balenes, que havia estat director del Clínic, fou destituït, Capio li va donar feina. Un fet que demostra, segons Arrufat, la recurrència a les ‘portes giratòries’ en la sanitat catalana.

La CUP ha fet arribar a la resta de grups parlamentaris presents a la comissió d’investigació sobre la gestió de la societat catalana la documentació a què ha tingut accés i que prova que l’executiu català va signar aquest contracte.

Capio, segons la CUP, és la companyia que gestiona la major part dels hospitals privats de Madrid i una bona part dels equipaments sanitaris privats de Catalunya, com ara el Sagrat Cor, que precisament gestionarà part dels serveis del Clínic. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any