S’ha mort Josep Fortuny, veu i bateria de la Dharma

  • Un dels fundadors de la Companyia, tenia seixanta-un any

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.10.2013 - 13:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El músic Josep Fortuny, de la Companyia Elèctrica Dharma, s’ha mort a seixanta-un any. Era un dels fundadors de la formació, i també veu, bateria i autor de les lletres de les cançons. Fortuny va morir-se ahir a casa de manera sobtada i per causes que encara no se saben. 

La capella ardent del germà gran dels Fortuny s’obrirà dijous al Tanatori de les Corts de Barcelona, on es farà una cerimònia civil de comiat l’endemà a les 16.15. 

El març passat va publicar ‘El soroll després de Kerouac‘, una selecció de texts i poemes acompanyat d’il·lustracions de la seva filla Liliana Fortuny.

Una de les últimes avinenteses en què fou vist dalt l’escenari va ser en el Concert per la Llibertat, el juny passat. L’actuació va començar justament amb Josep Fortuny recitant aquests versos:

La mort de Josep Fortuny arriba dos anys després de la dissolució de la Companyia Elèctrica Dharma. La formació va néixer el 1974, en una comuna rural de Girona, on tres dels germans Fortuny s’havien desplaçat des del barri de Sants de Barcelona. Allà van compondre les cançons del seu primer àlbum discogràfic i va començar una història que va durar trenta-set anys, fins el 2011. Des de bon principi, la Dharma s’ha caracteritzat per un estil propi, de música alegre i festiva, que combina estils com el folk o el jazz-rock.

Ara fa dos anys, el grup va oferir un concert emotiu al Palau de la Música Catalana en homenatge a Esteve Fortuny. La formació s’acomiadava aleshores sense data de retorn, però, com recordava Josep Fortuny en els concerts: ‘Sempre, en algun lloc, la lluita continua.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any