Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  29.09.2013  21:57

Els assaltants de la Blanquerna criden a anar a Barcelona després d'haver cremat estelades

Uns quants grups feixistes es van aplegar ahir a Cercedilla (Madrid), en un acte previ al 12 d'octubre

Men?ame
 

Uns quants grups feixistes espanyols van fer ahir una cremada d'estelades a Cercedilla (Madrid) com a acte preparatori del 12 d'octubre, dia de la Hispanitat. L'acció la convocava la plataforma Espanya en Marcha, formada per la Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional, és a dir, els grups que van assaltar la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid l'Onze de Setembre. Els convocants no van permetre que la premsa s'hi acostés, i avui han difós les imatges de l'acte.

Per assistir a la cremada d'estelades, l'organització havia establert un procés d'inscripció totalment secret i controlat, amb el propòsit d'evitar els periodistes. Les entrades s'havien de pagar en una botiga virtual de material feixista i deixar-hi les dades de contacte. Després, els organitzadors es posaven en contacte amb l'interessat per assegurar-se que no era cap periodista. Un cop segurs de la identitat del sol·licitant, li donaven l'adreça exacta de la finca on es feia l'acte.

Vindran a Barcelona el 12 d'octubre

La plataforma que aplega aquests grups feixistes va ser la mateixa que va convocar l'atac violent a la seu de la delegació de la Generalitat a Madrid, la llibreria Blanquerna, l'Onze de Setembre. L'acte de dissabte va servir per a recaptar diners per anar a Barcelona el 12 d'octubre. En aquesta convocatòria de Barcelona amenacen d'anar a 'caçar separatistes'. Diuen que faran una manifestació per carrers de la ciutat i que acabaran amb un acte a Montjuïc al punt de migdia.

VÍDEO: David Fernàndez denuncia que Camacho es manifesti al costat de feixistes els 12 d'octubre

El batlle de Cercedilla, contra la concentració feixista

L'ajuntament d'aquest petit municipi madrileny va emetre un comunicat per desvincular-se totalment de la cremada de banderes i per condemnar l'acte feixista. El batlle, Javier de Pablo, va dir que s'havia organitzat un dispositiu de la guàrdia civil per evitar possibles incidents. A més, va voler deixar clar que l'ajuntament no havia autoritzat cap acte d'aquest estil ni n'autoritzaria cap.