La Societat Balear de Matemàtiques compta més de vuitanta mil persones al centre de Palma

  • En conjunt es calcula que s'han mobilitzat cent mil persones a les Illes

VilaWeb
Redacció
29.09.2013 - 20:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La manifestació més multitudinària de Mallorca ha aplegat no pas menys de vuitanta mil persones amb samarretes verdes als carrers de Palma, contra la política educativa del govern de José Ramón Bauzá. Les previsions ja feien pensar en una resposta en massa contra l’aprovació del decret d’educació proposat per l’executiu balear, i per això la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX) s’havia proposat de fer-ne un recompte ‘fonamentat i rigorós’ de participants, per a evitar la disparitat de xifres que hi sol haver entre organització i policia.

SBM-XEIX ha ofert diumenge al vespre les primeres dades parcials del recompte: vuitanta mil assistents. La xifra definitiva, comptant-hi també les manifestacions i concentracions que hi ha hagut a la resta de Mallorca i a Menorca, Eivissa i Formentera, podria haver superat els cent mil manifestants, una mobilització sense precedents a les Illes Balears. La població total de Mallorca és d’unes 876.000 persones.

Dades de la delegació del govern espanyol

La delegació del govern espanyol a les Illes també ha ofert dades de les manifestacions. Si en un primer comunicat es parlava de cinquanta mil persones a Palma, al final la dada s’ha augmentat a unes setanta mil. A Maó, la delegació n’ha comptades sis mil cinc-centes i a Eivissa, unes cinc mil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any