Palma es prepara per a una mobilització multitudinària

  • A les 18.00 comença la manifestació contra el decret de llengües i la política educativa de Bauzá

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa dotze dies que els mestres de les Illes Balears van començar una vaga indefinida que com més va és més forta, i que avui pren forma d’una manifestació a Palma que es preveu multitudinària. Docents, sindicats, mares i pares estan decidits a mantenir la protesta contra el decret de llengües del govern Bauzà mentre aquest no s’avingui a negociar-ne l’aplicació. En aquestes dues setmanes la vaga de docents ha esdevingut una mobilització social amb què s’ha implicat bona part de la societat balear i que ha desfermat la solidaritat i el suport a tots els Països Catalans. 

Les converses mantingudes fins ara entre govern i sindicats han acabat sense acord i l’Assemblea de Docents ha decidit de mantenir la vaga indefinida, amb el suport de mares i pares que fins i tot s’han sumat activament a la protesta perquè els mestres no vegin reduït tant el seu salari.

Han estat dues setmanes d’aules buides i carrers plens. En què la samarreta verda de defensa de l’educació pública, de qualitat i en català ha esdevingut una onada de solidaritat. Les protestes s’han fet sentir al parlament, a la Universitat i a plens municipals de diversos pobles de les Illes. I a Barcelona, València i tantes altres viles del país que s’hi han sumat amb concentracions de suport. I també a través de la caixa de resistència, que ja ha recollit 220.500 euros.  

Ja no queden busos a Mallorca per anar fins a Palma aquesta tarda, on a les sis arrencarà la manifestació des de la plaça Espanya. Una manifestació que els organitzadors diuen que ja poden qualificar d’històrica abans que passi, i que tindrà una rèplica de suport a la ciutat de Barcelona, on a la mateixa hora es farà una concentració a la plaça de Sant Jaume. 

L’Assemblea de Docents nega avenços en les negociacions amb el govern

El portaveu de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears, Guillem Barceló, ha desmentit que s’hagin tancat acords en les negociacions amb el govern balear pel decret del trilingüisme, com ja s’havia donat per fet des de l’executiu de José Ramón Bauzá. Barceló ha explicat que els punts que es van concretar en la darrera reunió amb el govern havien de passar per l’assemblea per donar-se per tancats. Aquest dissabte, gairebé per unanimitat, van ser rebutjats pels mestres que els consideren ‘insuficients’. ‘Tot queda molt inconcret, com les plantilles i les ratios, i necessitem més concreció i confiança que això, després de tancar l’acord, es pugui dur a terme’, ha dit el portaveu dels mestres.

Com ha apuntat Barceló, caldrà, per tant, tornar a negociar i plantejar a l’executiu balear els punts que han estat rebutjats per l’Assemblea de Docents, en la reunió que està prevista aquest dilluns a la tarda.

 

Informació relacionada: 

Més informació:

‘El TIL és una versió revisada i ampliada del Decret de Nova Planta’ (Entrevista amb Jaume Oliver, mestre vaguista del Col·legi Pius XII de Palma)

Les Illes diuen prou, el vídeo de la revolta educativa contra Bauzá

Edtorials de Vicent Partal sobre la revolta de les Illes: Coses de boigs | La samarreta ara és verda | Amb els tres directors de Menorca

Guia per a assistir a la manifestació de la revolta dels mestres de les Illes

Biel Majoral: ‘Els mestres han començat la quarta Germania contra l’abús de poder’

Polítics i artistes donen suport a la vaga de docents a les Illes Balears a través d’un vídeo

Una diputada del PP amenaça de retirar la custòdia dels fills als pares que s’afegeixin a la vaga

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any