Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  27.09.2013  17:51

Un diputat del PP diu que els toros senten plaer quan els maten

Juan Manuel Albendea és el president de la comissió de Cultura del congrés espanyol

Men?ame
 

El diputat del Partit Popular i president de la comissió de Cultura del congrés espanyol, Juan Manuel Albendea, va defensar ahir la ILP que defensa que les corregudes de toros siguin declarades Bé d'Interès Cultural a tot l'estat espanyol. Aquesta iniciativa legislativa popular faria que la prohibició a Catalunya quedés en no res. Per defensar aquesta declaració, Albendea va dir que els animals senten plaer quan els maten a la plaça: 'Durant la lídia, el toro allibera deu vegades més hormones del plaer que no un ésser humà i set vegades més que no durant el transport.'

Albendea també va assegurar que si es perdien els toros es perdria part de la llengua espanyola i dels termes que ha desenvolupat en conjunció amb l'espectacle taurí.

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la declaració dels toros com a bé d'interès cultural va superar el segon escull. El text que va arribar a la cambra avalat per més de mig milió de signatures va comptar de nou amb el suport del PP per rebutjar les cinc esmenes a la totalitat que CiU, ERC, Esquerra Plural, Compromís, i UPyD havien presentat.

L'objectiu dels impulsors de la iniciativa -a la què s'ha sumat el PP amb una proposició de Llei- és deixar sense efecte la prohibició de les corrides a Catalunya. El ministre Wert ha estès la mà a UPyD per trobar un acord que permeti protegir els toros respectant -ha dit- les competències de les comunitats.