Duran cau al ‘parany’ de Josep Rull

  • 'Si ho arribo a dir jo, em pengen!', diu Duran sobre un piulet de Rull, que després ha matisat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.09.2013 - 11:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Hem de negociar la pregunta? Evidentment. Cal que tingui un ampli consens? Sí. CDC té un criteri propi per a negociar? Sí: una pregunta, tres respostes’, ha dit avui el secretari d’organització de CDC, Josep Rull, per Twitter. Quan ho ha dit, el president d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, era als estudis de RAC-1, i s’hi ha referit així: ‘Si ho arribo a dir jo, em pengen!’ Però, tot just després, Rull ha matisat, també amb dos piulets, que les respostes haurien de ser: sí, no, en blanc. I que la pregunta seria sobre l’estat propi, que ha deixat clar que vol dir estat independent.

Heus ací la seqüència dels fets:

En l’entrevista a RAC-1, Duran s’ha explicat sobre la proposta de tercera via que ha fet aquesta setmana. I sobre les discrepàncies entre Unió i CDC ha dit: ‘Si el senyor Rull i CDC ja tenen decidit que la pregunta només pot ser una i ha de ser sí o no, aquí hi ha una posició contrària a la nostra.’ I ha afegit que si la consulta només té dues possibles respostes, haurà triomfat la tesi d’ERC, que és qui ja ha guanyat la ‘batalla de les idees’.

Poc després, a quarts de deu del matí, Josep Rull publica un piulet a Twitter que causa un cert impacte a la xarxa:

Molt poca estona després, i arran del ressò del piulet, Jordi Basté comenta a Duran l’anunci de Rull. Escolteu-ho ací:

Però després de l’entrevista, Rull aclareix què vol dir quan parla de tres respostes, per a tothom qui es pogués pensar que amb la tercera opció es referia a una via federal o confederal, tal com proposen el PSC i Duran, respectivament.

Responent a una trucada de VilaWeb, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, parla sobre els comentaris a Twitter de Rull: ‘La resposta ha de ser binària: sí o no’.

I poc després, el dirigent de CDC acaba de deixar clar a què es referix quan parla d’estat propi:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any