Albaida homenatja vuit segles de campaners

  • Una exposició d'imatges de grans dimensions decorarà la plaça del Pintor Segrelles

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.09.2013 - 19:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Coincidint amb les celebracions de les festes patronals d’Albaida, la Colla de Campaners d’Albaida ha previst la presentació pública de la declaració de Bé d’Interes Cultural Immaterial del Toc Manual de Campanes d’Albaida, aconseguida el mes d’agost passat. Serà dissabte 28, a les 20.30 a la plaça del Pintor Segrelles.

L’acte s’ha organitzat per a homenatjar i fer un reconeixement ‘a les persones que han col·laborat a fer possible que el Toc Manual de Campanes d’Albaida es perpetuara des de el segle XIII fins als nostres dies’, juntament a aquells que han treballat per a aconseguir la declaració de BIC Immaterial.

La Colla de Campaners instal·larà també l’exposició ‘Sons i Llums‘, formada per imatges de grans dimensions ubicades als balcons de la plaça del Pintor Segrelles, obra dels fotògrafs Paco Boronat i Enric Pont.

El mes d’agost passat, la Consellera de Cultura, M. José Català, acompanyada per la Directora General de Cultura, Marta Alonso, van visitar la ciutat d’Albaida per a celebrar la declaració de Bé d’Interès Cultual Immaterial del Toc Manual de Campanes, aprovada pel Consell de la Generalitat el 2 d’agost.

El procés de declaració va començar l’any 2011, a partir de l’estudi realitzat per l’historiador Abel Soler sobre el toc manual que s’ha mantingut a Albaida els darrers vuit segles.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any