El País Valencià se solidaritza amb la vaga indefinida de les Illes

  • Ahir es va fer un acte al Teatre Micalet de València

VilaWeb
Redacció
24.09.2013 - 13:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Teatre Micalet de València es va omplir ahir en un acte organitzat per la comissió de suport a  la vaga indefinida del professorat a les Illes Balears, formada per desenes d’entitats del País Valencià. En l’acte van participar Biel Caldentey (STEI), Iñaki Aicart (Assemblea de Docents) i Indiana Mas (mestra cooperativa) per donar a conéixer les raons per les quals s’ha convocat la vaga indefinida que va començar el 16 de setembre.

Biel Caldentey va explicar els motius de la  convocatòria: d’una banda, per les retallades salarials, de plantilla, de beques i ajudes a l’alumnat, augment de ràtios, etc. I, d’una altra banda, per ‘les retallades ideològiques’ centrades en  la persecució a la llengua catalana a les Illes amb la imposició del decret del Tractament Integrat de Llengües, que comporta un greu retrocés del model d’immersió lingüística en català que s’aplicava a les escoles. 

Iñaki Aicart va explicar el procés assembleari que ha donat lloc a la convocatòria de la vaga indefinida a través de l’Assemblea de Docents. La tasca d’aquesta assemblea durant els darrers mesos ha permès la conscienciació d’una majoria del professorat de la necessitat de convocar la vaga indefinida arran dels greus atacs a l’escola del govern de Bauzà. També va explicar la forta solidaritat de la societat illenca amb la vaga del professorat.

Finalment, Indiana Mas, mestra de la cooperativa Mata de Jonc, va explicar que la imposició del TIL va ser la gota que va vessar el got de la paciència del professorat i l’espurna que va encendre la indignació de la comunitat educativa.

En les intervencions posteriors del públic, es va fer palesa la solidaritat del País Valencià amb els vaguistes a les Illes i es va destacar el procés assembleari que es porta a terme com a forma de treball per a motivar i implicar els treballadors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any