Cues impressionants per a comprar la samarreta verda contra el TIL

  • Ahir a horabaixa, a Ca n'Alcover, feia centenars de metres

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La lluita contra el polèmic decret de trilingüisme (TIL) imposat pel govern de Bauzá a les Illes, que discrimina el català, s’ha estès a tota mena de capes de la societat. I el símbol més visible d’aquesta lluita és la samarreta verda. Se n’han venudes milers i se’n continuen venent a tot un seguit de punts de les Balear. Ahir a horabaixa, per exemple, la gent que en volia comprar va formar una cua de més de tres-cents metres a Ca n’Alcover, a Palma, a la seu de l’Obra Cultural Balear.

Setmana clau en la lluita contra el TIL

Aquesta setmana es preveu que serà decisiva en la lluita contra el polèmic decret del trilingüisme (TIL), imposat pel govern de Bauzá. Ja fa una setmana que els docents fan vaga indefinida, amb un seguiment molt alt, entre el 92% i el 55%. Si es manté aquest nivell de protesta, el govern, que aquests dies ha hagut de modificar l’agenda ara i adés per esquivar escridassades, podria trobar-se acorralat i en una situació molt delicada.

Aquest matí es farà una gran concentració davant el parlament, abans de la manifestació de diumenge a Palma, que es preveu que serà multitudinària. Mentrestant, les mostres de suport es multipliquen. A banda de les cues per a comprar samarretes, es van veure samarretes verdes i pancartes a l’escenari del concert d’Obrint Pas a Barcelona per la Mercè i a la cursa de muntanya Cavalls del Vent, per exemple; en pobles i ciutats de les Illes hi ha hagut actes i concentracions de suport; un grup d’artistes ha signat un manifest de suport a la vaga, entre els quals Miquel Barceló, que ha donat una obra seva a la caixa de resistència per a pagar les despeses de la protesta, etc. La caixa de resistència, per cert, ja ha aplegat més de cent deu mil euros i a partir d’aquesta setmana s’obrirà per a qui pugui necessitar els diners.

Cal tenir en compte que cada docent perd noranta euros cada dia de vaga. Alguns havien expressat la voluntat de fer vaga només una setmana, però ara, veient l’actitud incomprensiblement intransigent del govern i la solidaritat de la gent, molts asseguren que allargaran la lluita fins que l’executiu no rectifiqui.

Manifest d’artistes de suport a la lluita dels docents de les Illes

Una quinzena d’artistes han signat un manifest de suport a la lluita dels docents de les Illes. El manifest diu: ‘Donam suport als docents de les Illes Balears en la seva lluita contra la imposició del TIL i a favor de la llengua i cultura catalanes i la qualitat de l’ensenyament públic’.

De moment ja l’han signat:
Lluís Llach, cantant
Miquel Barceló, pintor
Maria del Mar Bonet, cantant
Agustí Villaronga, director de cinema
Joan Valent, compositor
Toni Catany, fotògraf
Antoni Parera Fons, compositor
Miquel Adrover, sastre
Carles Santos, compositor
Dolores Sampol, pintora
Pedro Oliver, pintor
Rossy de Palma, actriu
Emili Manzano, escriptor
Biel Mesquida, escriptor
Antoni Aloy, director de cinema i pintor
Antònia Vicens, escriptora i vice-presidenta del Pen Català

Miquel Barceló dóna un gravat a la caixa de resistència; Maria del Mar Bonet, un dibuix; Toni Catany, una fotografia; Dolores Sampol, un gravat; Pedro Oliver, una obra; i Antoni Aloy, un quadre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any