Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  23.09.2013  11:27

Zapatero i González ja fan campanya pel no

L'un diu que la consulta és inviable i defensa una reforma de la constitució · L'altre considera la independència 'impossible'

Men?ame
 

Els ex-presidents espanyols del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero i Felipe González, ja han començat a fer campanya contra la independència. En un article a El Mundo, Zapatero diu que la consulta és inviable i defensa una reforma de la constitució basant-se en el model federal. Per la seva banda, Felipe González ha dit des de Madrid que la independència de Catalunya era un objectiu 'impossible'. 

Durant un esmorzar informatiu en què ha presentat el conseller delegat de Prisa, José Luis Cebrián, Felipe González ha insistit que el camí cap a la independència només comportaria una pèrdua 'd'energia i temps' i una 'fractura política i social' que costaria trenta anys o quaranta de soldar. 

La consulta sobre el futur polític de Catalunya 'tal com és formulada' no és 'viable ni políticament ni jurídicament', diu José Luis Rodríguez Zapatero en un article a El Mundo, en què argumenta que la consulta no encaixa en la constitució ni en els tractats europeus. Tot i aquesta oposició, considera que no s'ha 'd'ignorar ni menystenir' les aspiracions polítiques d'una bona part dels ciutadans catalans. En aquest sentit, aposta per reformar la constitució i modificar els articles que fan referència al reconeixement dels fets diferenciats, les qüestions de llengua, les competències i el finançament.